Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko2.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Kammotuksia

15.10.2019

Kammotuksia

Reetta Niemelä

Tämä kirja paljastaa yöpuolen kulkijoista yllättäviä asioita, jos siis uskallat lukea! Mikä avuksi, kun vauvahiiviölle kasvaa torahammas? Mitä on möksyily? Ja kuka söi kokonaisen orkesterin? Entä mikä mahtaa harmittaa kahisijaa?

Lue lisää »

 

Merikki

19.09.2019

Merikki

Kirsti Kuronen

Meri ja Ruusu ovat olleet erottamattomat jo viisivuotiaista lähtien. Yhdessä he ovat leikkineet barbeilla tunti toisensa jälkeen, piirtäneet vihot täyteen sydämiä ja letittäneet hiuksia loputtomasti. Mutta nyt monen vuoden jälkeen kaikki onkin yhtäkkiä toisin. Ruusu sanoo sanat, joita ei voi enää perua: Sun kanssa ei ole enää kivaa.

Lue lisää »

 

Pilvilinna

06.08.2019

Pilvilinna

Sveitsin vuoristossa sijaitsee hotelli Pilvilinna, jonka loiston päivät ovat kaukana takanapäin. Paikka herää eloon ainoastaan kerran vuodessa, kun kuuluihin uudenvuodenjuhliin saapuu vieraita ympäri maailman. Hotelliin harjoittelijaksi palkattu 17-vuotia Fanny pitää huolen siitä, että hotellivieraiden elämä on lokoisaa ja ylellistä. Työn tuoksinnassa Fanny huomaa, että kaikki vieraat eivät taida olla aivan sitä, mitä sanovat olevansa.

Lue lisää »

 

Kaarle kaupungilla

10.07.2019

Kaarle kaupungilla

Alex T. Smith

Kaarle on pieni pyöreä koira, jonka paras ystävä on Lordi Nukkasukka. Kaarle asuu talossa herra ja rouva Kiiltokenkäsen kanssa, ja jää aina kotiin Kiiltokenkästen lähdettyä töihin. Vai jääkö?

Lue lisää »

 

Salamanterin arvoitus

08.07.2019

Salamanterin arvoitus

Cecilia Gaathen koti on idyllisessä Täysihoitola Helmessä. Ystävykset Cecilia, Leo, Une ja Egon-koira huomaavat, että seudulla on meneillään jotain outoa. Rannalta löytyy ruumis, ja samoihin aikoihin pari hämärää tyyppiä majoittuu täysihoitolaan. Onko asioilla jokin yhteys?

Salamanterin arvoitus on CLUE-sarjan ensimmäinen osa.

Lue lisää »

 

Isadella 1: Sydän kylmänä

28.06.2019

Isadella 1: Sydän kylmänä

Sari Luhtanen

Isadella elää muiden silmissä suhteellisen normaalia teinin elämää, pahasti angstista sellaista vain. Mutta hänen perheensä ei ole siitä tavallisimmasta päästä: hänellä on kolme (!) äitiä, jotka ovat kaiken lisäksi lesboja…ja vampyyreja. Koita siinä sitten pitää matalaa profiilia, kun olet autuaan tietämätön siitä koska itse muutut vampyyriksi! Ja kaiken lisäksi kuvioihin ilmestyy ihana tummasilmäinen Fairuz…

Lue lisää »

 

Legenda Kevinistä

11.06.2019

Legenda Kevinistä

Philip Reeve, Sarah McIntyre

Kevin on lentävä poni, jonka lempiruokaa ovat ruoho, omenat ja keksit – eivät tosin ihan tässä järjestyksessä. Eräänä päivänä suuri myrskytuuli lennättää Kevinin kauas pois kotoaan, suoraan päin kerrostalon seinää, TÖMPS! Onneksi Kevin on hyvin pehmustettu, joten se ei loukkaa kovin pahasti…mutta mihin ihmeeseen se onkaan joutunut?

Lue lisää »

 

Prinsessakirja

20.05.2019

Prinsessakirja

Sanna Mander, Anna Sarve

On olemassa niin paljon erilaisia prinsessoja, että heitä ei voi millään saada mahtumaan yhteen kirjaan! Mutta tämän kirjan tekijät ovat yrittäneet parhaansa; mukaan on otettu oikeita edesmenneitä prinsessoja, elokuvaprinsessoja ja satuprinsessoja ynnä muita. Mutta miksi ihmeessä Kleopatra pukeutui aikoinaan säkkiin?

Lue lisää »

 

Mitä on punk?

20.05.2019

Mitä on punk?

Timo Kalevi Forss

Punk on yksinkertaista, nopeaa ja hauskaa musiikkia, ja punkista tykkääviä kutsutaan punkkareiksi. Mutta mitä kaikkea muuta punk on? Miten punkkarit tanssii? Ja mitä punkkari syö??

Lue lisää »

 

Sydänsurujen kääntöpuoli

17.05.2019

Sydänsurujen kääntöpuoli

Becky Albertalli

Molly on 17-vuotias, eikä ole koskaan seurustellut kenenkään kanssa, saati edes suudellut ketään. Hän miettii kuitenkin jatkuvasti sitä, miltä suuteleminen mahtaa tuntua. Sitten kaverikuvioihin ilmestyy komea Will, joka olisi täydellistä poikaystävämateriaalia. Mutta toisaalta kesätyöpaikan omituinen Tolkien-fani Reid on tosi mukava. Apua! Mitä oikein on meneillään?

Lue lisää »

 

Arkisto