Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko2.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Aavikon eläimet: Suuressa kaupungissa

20.12.2019

Aavikon eläimet: Suuressa kaupungissa

Katalina Brause

Keskellä kuumaa aavikkoa asustelee neljä kaverusta; pieni dromedaari Dumdidum, kärttyinen kameleontti Sandiago, nokkela aavikkokettu Finnek ja ärhäkkä termiitti Timmy. Nämä neljä ovat parhaita kavereita ja nautiskelevat elämästään aavikon leppeässä 55 asteen lämpötilassa, kunnes eräänä päivänä tapahtuu jotain ennenkuulumatonta…Dumdidum katoaa!

Lue lisää »

 

Pohjoisen mytologia

29.11.2019

Pohjoisen mytologia

Ennen alkua ei ollut mitään - ei maata, ei taivaita, ei tähtiä, ei taivaan kantta: vain usvamaailma, muodoton ja hahmoton, ja tulimaailma, ikuisesti palava.

Lue lisää »

 

Kauhukännykkä

11.11.2019

Kauhukännykkä

Anu Holopainen

Anu Holopaisen Iik!-sarja on kuin R. L. Stinen kauhukirjat; jotain outoa on aluksi ilmassa
ja pikku hiljaa paniikki kasvaa niin, että lopulta lukee vain hurjalla vauhdilla eteenpäin,
että pääsisi piinaavasta kohtauksesta pois!

Lue lisää »

 

Suomea lohikäärmeille

08.11.2019

Suomea lohikäärmeille

Briitta Hepo-oja

Kuvittele Suomi, jossa suurimpana uskontona on luonnonuskonto haltioineen ja hiisineen. Suomea hallitsee kuninkaalliset, joita vastaan tasavaltaa kannattavat kapinoivat. Luokkajako on tiukkaa ja aateliset eivät todellakaan seurustele alempiensa kanssa. Noitia vainotaan edelleen 2020-luvulla ja niitä on olemassa. Lohikäärmeitäkin on, ne vaan ovat kutistuneet aikojen saatossa ilmastonmuutoksen takia, ja niille on muuten todella vaikea opettaa suomen kieltä. Tim päättää kuitenkin kokeilla.

Lue lisää »

 

Ilon Milli ja pelon Mölli

04.11.2019

Ilon Milli ja pelon Mölli

Jenna Kostet & Kaisu Sandberg

Milli on aivan tavallinen tyttö, jolla on äiti, isä ja pikkuveli. Milli viettää iloisia päiviä nauttien metsäretkistä, seikkailuista, pianotunneista, esikoulusta. Millin mielestä maailma on ihmeellinen ja jännittävä paikka, ja Millin elämä on ihanaa. Kunnes eräänä päivänä Milli tutustuu Mölliin!

Lue lisää »

 

Kammotuksia

15.10.2019

Kammotuksia

Reetta Niemelä

Tämä kirja paljastaa yöpuolen kulkijoista yllättäviä asioita, jos siis uskallat lukea! Mikä avuksi, kun vauvahiiviölle kasvaa torahammas? Mitä on möksyily? Ja kuka söi kokonaisen orkesterin? Entä mikä mahtaa harmittaa kahisijaa?

Lue lisää »

 

Merikki

19.09.2019

Merikki

Kirsti Kuronen

Meri ja Ruusu ovat olleet erottamattomat jo viisivuotiaista lähtien. Yhdessä he ovat leikkineet barbeilla tunti toisensa jälkeen, piirtäneet vihot täyteen sydämiä ja letittäneet hiuksia loputtomasti. Mutta nyt monen vuoden jälkeen kaikki onkin yhtäkkiä toisin. Ruusu sanoo sanat, joita ei voi enää perua: Sun kanssa ei ole enää kivaa.

Lue lisää »

 

Pilvilinna

06.08.2019

Pilvilinna

Sveitsin vuoristossa sijaitsee hotelli Pilvilinna, jonka loiston päivät ovat kaukana takanapäin. Paikka herää eloon ainoastaan kerran vuodessa, kun kuuluihin uudenvuodenjuhliin saapuu vieraita ympäri maailman. Hotelliin harjoittelijaksi palkattu 17-vuotia Fanny pitää huolen siitä, että hotellivieraiden elämä on lokoisaa ja ylellistä. Työn tuoksinnassa Fanny huomaa, että kaikki vieraat eivät taida olla aivan sitä, mitä sanovat olevansa.

Lue lisää »

 

Kaarle kaupungilla

10.07.2019

Kaarle kaupungilla

Alex T. Smith

Kaarle on pieni pyöreä koira, jonka paras ystävä on Lordi Nukkasukka. Kaarle asuu talossa herra ja rouva Kiiltokenkäsen kanssa, ja jää aina kotiin Kiiltokenkästen lähdettyä töihin. Vai jääkö?

Lue lisää »

 

Salamanterin arvoitus

08.07.2019

Salamanterin arvoitus

Cecilia Gaathen koti on idyllisessä Täysihoitola Helmessä. Ystävykset Cecilia, Leo, Une ja Egon-koira huomaavat, että seudulla on meneillään jotain outoa. Rannalta löytyy ruumis, ja samoihin aikoihin pari hämärää tyyppiä majoittuu täysihoitolaan. Onko asioilla jokin yhteys?

Salamanterin arvoitus on CLUE-sarjan ensimmäinen osa.

Lue lisää »

 

Arkisto