Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko2.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Aaron Reynolds: Rex Dexter ja älyttömän kuolleet eläimet

13.07.2021

Aaron Reynolds: Rex Dexter ja älyttömän kuolleet eläimet

Rex halusi koiran: suklaanruskean labradorinnoutajan. Mitä hän sai, kun hänen syntymäpäivänsä koitti? Kanan. Hänen vanhempansa halusivat testata poikansa vastuuntuntoa, mitä tuli elävään eläimeen. Kerran Rexillä oli ollut kultakala. Se oli selvinnyt hänen hoidossaan puolisen tuntia. Kana selvisi runsaan tunnin.

Lue lisää »

 

Jack Meggitt-Phillips: Hirviö ja Helmikki

13.07.2021

Jack Meggitt-Phillips: Hirviö ja Helmikki

Ebenezer Pinset täyttää viikonloppuna 512 vuotta. Hän on nauttinut hirviön hänelle antamaa tinktuuraa vuosisatoja, sillä vanheneminen on Ebenezerille kauhistus. Hän on itsekäs ja sen vuoksi paha. Kaikki mitä hänellä on, hän on saanut hirviöltä: 15 kerroksinen talo, kauniit huonekalut, paljon ruokaa, maalauksia, rahaa, jne. Hänen täytyy vastineeksi pitää huolta 15: toista kerroksessa asuvasta harmaasta, kolmisilmäisestä, kaksikielisestä hirviöstä, jolla on pienet kädet ja jalat. Hirviö syö kaikkea mahdollista huonekaluista eläviin olentoihin. Ja vastineeksi Ebenezer saa hirviöltä mitä vain keksii pyytää. Nyt hirviö haluaa syödä lapsen.

Lue lisää »

 

Merja Toppi: Jäätävä sarjaimuttaja

01.07.2021

Merja Toppi: Jäätävä sarjaimuttaja

Jari on 7. luokkalainen, ja hän asuu isänsä ja siskonsa Mustikan kanssa. Äiti ja isä ovat eronneet. Äiti on uranainen ja isä enemmän boheemi ja surkea kokki. Kaverinsa Vernerin kanssa Jari pelaa Pokemon Go’ta. Mette oli ollut myös heidän porukassaan kunnes oli muuttanut Ouluun. Eräänä koulupäivänä luokkaan astuu Prinsessa Persikan kaksoisolento, joka ilmoittaa nimekseen Heli. Jari ihastuu laakista. Jari intoutuu kirjoittamaan runon tytölle, mutta kätkee sen taskuunsa. Ei sitä kehtaa antaa.

Lue lisää »

 

Mahal, Katja:  Irina ja Nailon Piit - yllättävä päivä maitotilalla

03.03.2021

Mahal, Katja: Irina ja Nailon Piit - yllättävä päivä maitotilalla

Irina ja Nailonpiit kertoo lämminhenkisesti ihmisen ja eläimen yhteistyöstä suurella maitotilalla. Kirja on värikäs kuvakirja ja samalla lapsentajuinen tietokirja nykyaikaisesta maidontuotannosta ja tyttöjen jännittävästä harrastuksesta, lehmillä ratsastamisesta

Lue lisää »

 

Rowling, J.K.: Ikkabog

15.02.2021

Rowling, J.K.: Ikkabog

Runsaudensarven valtakunnassa kaikki oli hyvin. Kunnes Joutosuolta tuli mies kertomaan, että taruolentona pidetty Ikkabog oli vienyt hänen koiransa. Tästä kuningas Uuno Urhea, joka oli kaikkea muuta kuin urhea, sai idean. Hän lähtisi Joutosuolle lordien Sylkyarvo ja Raukee sekä henkivartiokaartinsa kanssa ja pelastaisi valtakunnan pelottavalta hirviöltä (jota ei siis pitänyt olla edes olemassa), ja ansaitsisi näin itse valitsemansa lisänimen Urhea. Joutosuolla asiat eivät kuitenkaan menneet kuten oli ollut tarkoitus.

Lue lisää »

 

Valkea nalle ja pohjoistuuli

09.02.2021

Valkea nalle ja pohjoistuuli

Rajamäki, Anna-Leena

Lue lisää »

 

Lasten vegekeittokirja

09.02.2021

Lasten vegekeittokirja

Marttinen, Tittamari

Lue lisää »

 

Lukitut

31.07.2020

Lukitut

Salla Simukka

Kuvittele, että sinut noudetaan keskellä kirkasta päivää pois perheesi luota ja viedään vankilaan. Kuvittele, että joudut lukkojen taakse rikoksesta jota et ole edes tehnyt…vielä.

Lue lisää »

 

Malamanteri

26.05.2020

Malamanteri

Thomas Taylor

Herbert Sitrus on Hotelli Nautiluksen löytytavaratoimiston hoitaja. Eräänä päivänä hänen toimistoonsa tupsahtaa tyttö, joka pyytää Herbietä auttamaan. "Koska olen kadoksissa", hän sanoo. "Ja haluaisin, että minut löydetään."

Lue lisää »

 

Kissakopla

08.05.2020

Kissakopla

Agnieszka Stelmaszyk

Chris löytää eräänä jouluaattona kolme suloista kissanpentua värjöttelemässä ulkona pakkasessa. Hän päättää pelastaa kissat. Siitä päivästä lähtien Chrisin elämä menee mullin mallin.

Lue lisää »

 

Arkisto