Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko2.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Lukitut

31.07.2020

Lukitut

Salla Simukka

Kuvittele, että sinut noudetaan keskellä kirkasta päivää pois perheesi luota ja viedään vankilaan. Kuvittele, että joudut lukkojen taakse rikoksesta jota et ole edes tehnyt…vielä.

Lue lisää »

 

Malamanteri

26.05.2020

Malamanteri

Thomas Taylor

Herbert Sitrus on Hotelli Nautiluksen löytytavaratoimiston hoitaja. Eräänä päivänä hänen toimistoonsa tupsahtaa tyttö, joka pyytää Herbietä auttamaan. "Koska olen kadoksissa", hän sanoo. "Ja haluaisin, että minut löydetään."

Lue lisää »

 

Kissakopla

08.05.2020

Kissakopla

Agnieszka Stelmaszyk

Chris löytää eräänä jouluaattona kolme suloista kissanpentua värjöttelemässä ulkona pakkasessa. Hän päättää pelastaa kissat. Siitä päivästä lähtien Chrisin elämä menee mullin mallin.

Lue lisää »

 

Hukan perimät

08.05.2020

Hukan perimät

Elina Pitkäkangas

Lykantropia-viruksen valloittamassa maailmassa ihmissusia metsästävä armeijajaosto Jahti on erittäin arvostettu, mutta myös kritisoitu. Jahti suojelee kansaa ihmissusilta ja siltä, ettei tauti pääse hukan puremasta leviämään. Mutta toisaalta Jahdin tähtäimessä olevat hukat ovat vain täydenkuun aikaan susia, ja muuna aikana ihmisiä.

Lue lisää »

 

Ravilikat

28.04.2020

Ravilikat

Marika Riikonen

Emma ja Kristin palavat halusta päästä hoitamaan hevosia, mutta ratsastuskoulun hevosten hoitajiksi on pitkät jonot. Emma muistaa, että mummo on maininnut hänen kotinsa lähellä sijaitsevan ravitallin. Tytöt päättävät koittaa onneaan. Pitäähän niitä hevosia ravitallillakin jonkun hoitaa.

Lue lisää »

 

Agnes ja unien avain

14.04.2020

Agnes ja unien avain

Tuutikki Tolonen

Agnesin niskakarvat nousevat pystyyn, kun hän näkee mitä hautakivessä lukee: “Agnes Margaretha s. 2.8.1938, k. 3.8.1938.” Sama nimi ja syntymäpäivä kuin hänellä. Ja kaiken kukkuraksi Agnes alkaa nähdä unta vanhanaikaisesti pukeutuneesta tytöstä, joka piilottaa puutarhaan avaimen…

Lue lisää »

 

Stella ja salaisuus

08.04.2020

Stella ja salaisuus

Madeleine Bernadotte

New Yorkissa asunut Stella on muuttanut isän uuden perheen luo Ruotsiin. Stellan on vaikea sopeutua isän uuteen perheeseen, äitipuoli Camillaan sekä tämän lapsiin. Stellalla on ikävä omaa äitiä, ja hänelle tulee järkytyksenä tieto, että äidilläkin on uusi miesystävä, ja että äiti odottaa vauvaa.

Lue lisää »

 

Kasa

08.04.2020

Kasa

Emilia Erfving

Ihana kuvakirja vuodenaikojen vaihtelusta luonnossa.

Lue lisää »

 

En (hirveästi) pelkää pimeää

08.04.2020

En (hirveästi) pelkää pimeää

Anna Milbourne, Daniel Rieley

Kuvakirja pimeän pelosta.

Lue lisää »

 

Zombikuume

07.04.2020

Zombikuume

Kristina Ohlsson

Eldsalaa piinaavat hirmuinen helle ja kiukkuiset ampiaiset. Mutta Eldsalan valtaa pian jokin paljon vaarallisempi asia…

Lue lisää »

 

Arkisto