Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko2.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Legenda Kevinistä

11.06.2019

Legenda Kevinistä

Philip Reeve, Sarah McIntyre

Kevin on lentävä poni, jonka lempiruokaa ovat ruoho, omenat ja keksit – eivät tosin ihan tässä järjestyksessä. Eräänä päivänä suuri myrskytuuli lennättää Kevinin kauas pois kotoaan, suoraan päin kerrostalon seinää, TÖMPS! Onneksi Kevin on hyvin pehmustettu, joten se ei loukkaa kovin pahasti…mutta mihin ihmeeseen se onkaan joutunut?

Lue lisää »

 

Prinsessakirja

20.05.2019

Prinsessakirja

Sanna Mander, Anna Sarve

On olemassa niin paljon erilaisia prinsessoja, että heitä ei voi millään saada mahtumaan yhteen kirjaan! Mutta tämän kirjan tekijät ovat yrittäneet parhaansa; mukaan on otettu oikeita edesmenneitä prinsessoja, elokuvaprinsessoja ja satuprinsessoja ynnä muita. Mutta miksi ihmeessä Kleopatra pukeutui aikoinaan säkkiin?

Lue lisää »

 

Mitä on punk?

20.05.2019

Mitä on punk?

Timo Kalevi Forss

Punk on yksinkertaista, nopeaa ja hauskaa musiikkia, ja punkista tykkääviä kutsutaan punkkareiksi. Mutta mitä kaikkea muuta punk on? Miten punkkarit tanssii? Ja mitä punkkari syö??

Lue lisää »

 

Sydänsurujen kääntöpuoli

17.05.2019

Sydänsurujen kääntöpuoli

Becky Albertalli

Molly on 17-vuotias, eikä ole koskaan seurustellut kenenkään kanssa, saati edes suudellut ketään. Hän miettii kuitenkin jatkuvasti sitä, miltä suuteleminen mahtaa tuntua. Sitten kaverikuvioihin ilmestyy komea Will, joka olisi täydellistä poikaystävämateriaalia. Mutta toisaalta kesätyöpaikan omituinen Tolkien-fani Reid on tosi mukava. Apua! Mitä oikein on meneillään?

Lue lisää »

 

Nelson Tiikeritassu

03.05.2019

Nelson Tiikeritassu

Lena Frölander-Ulf

Perlinporissa kaikki on tarkasti mitoitettua, ajastettua ja mietittyä. Järjestyksen Valvojat pitävät huolen, että kaikki sujuu niin kuin pitääkin, eikä mikään mene pieleen. Perlinporissa ei myöskään siedetä mitään poikkeavaa, erilaista, saati sitten karvaista tai hassusti pukeutunutta. Kunnes eräänä päivänä aamujunan kyydissä tulee paketti; yöpukuinen pieni poika, joka saa vallankumouksen väreet kasvamaan aalloiksi.

Lue lisää »

 

Kun kohtaat avaruusolennon – viisi tärkeää ohjetta

25.04.2019

Kun kohtaat avaruusolennon – viisi tärkeää ohjetta

Petri Tamminen, Valpuri Kerttula

Mitä jos jonakin aamuna, sanotaan vaikka kello puoli kahdeksalta, pihaanne laskeutuisi avaruusalus? Ja mitä jos sinä olisit ainoa, joka on paikalla tuona kyseisenä hetkenä? Miten toimisit?

Lue lisää »

 

Mielikuvitustyttö

16.04.2019

Mielikuvitustyttö

Aino Louhi

Mielikuvitustyttö kertoo tytön elämästä, lapsuudesta teini-iän kautta aikuisuuteen. Siitä miltä tuntuu, kun lapsuuden tärkein ystävyys hiipuu pois, tai kun nuorena ihastus ottaa vallan. Ja siitä kuinka tunteet toista ihmistä kohtaan voivat olla niin voimakkaita, ettei uskalla tehdä elettäkään, ettei koko hauras maailma särkyisi.

Lue lisää »

 

Kymmenen tikkua laudalla

16.04.2019

Kymmenen tikkua laudalla

Heini Junkkaala

Kesäloma mummolassa tuntuu menevän pahasti mönkään, mutta Anna on päättänyt korjata asiat.
Annan isä ajattelee vain töitä eikä osaa rentoutua lomalla. Kymmenvuotias Anna kuulee vanhempiensa kipakan sananvaihdon, ja saa selville, että äidin mitta on tullut täyteen. Jos ei isä ryhdistäydy, äiti hakee eroa. Anna tekee kaikkensa, että isä huomaisi äidin, mutta isä on liian kiireinen – kunnes Anna veistää kymmenen tikkua ja tajuaa, että niissä on taikaa.

Lue lisää »

 

Valinta 1

22.03.2019

Valinta 1

Kiera Cass

America Singer niminen tyttö saa kutsun valintaan. Siinä 35 tyttöä kilpailee prinssi Maxonin sydämestä. American mielestä koko juttu on aivan turhaa, kunnes postissa tulee kirje, jossa kerrotaan hänen päässeen valintaan. Siitä alkaa seikkailu itsensä kanssa. Jäädäkö linnaan vai lähteä kotiin?

Lue lisää »

 

Patriootti Moriarty 1

22.03.2019

Patriootti Moriarty 1

Ryosuke Takeuchi, Hikaru Miyoshi

Me kaikki olemme kuulleet Sherlock Holmesista. Ja ne jotka ovat lukeneet Arthur Conan Doylen kirjoittamia tarinoita Holmesista, tietävät myös Professori Moriartyn, Holmesin verivihollisen. Mutta kukaan ei tiedä millainen Moriarty on oikeasti ja millaisista lähtökohdista hänen uransa ”rikollisten kuninkaana” lähti nousuun. Mutta onko Moriarty niin paha kuin Sherlock antaa ymmärtää?

Lue lisää »

 

Arkisto