Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko2.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Mahal, Katja:  Irina ja Nailon Piit - yllättävä päivä maitotilalla

03.03.2021

Mahal, Katja: Irina ja Nailon Piit - yllättävä päivä maitotilalla

Irina ja Nailonpiit kertoo lämminhenkisesti ihmisen ja eläimen yhteistyöstä suurella maitotilalla. Kirja on värikäs kuvakirja ja samalla lapsentajuinen tietokirja nykyaikaisesta maidontuotannosta ja tyttöjen jännittävästä harrastuksesta, lehmillä ratsastamisesta

Lue lisää »

 

Rowling, J.K.: Ikkabog

15.02.2021

Rowling, J.K.: Ikkabog

Runsaudensarven valtakunnassa kaikki oli hyvin. Kunnes Joutosuolta tuli mies kertomaan, että taruolentona pidetty Ikkabog oli vienyt hänen koiransa. Tästä kuningas Uuno Urhea, joka oli kaikkea muuta kuin urhea, sai idean. Hän lähtisi Joutosuolle lordien Sylkyarvo ja Raukee sekä henkivartiokaartinsa kanssa ja pelastaisi valtakunnan pelottavalta hirviöltä (jota ei siis pitänyt olla edes olemassa), ja ansaitsisi näin itse valitsemansa lisänimen Urhea. Joutosuolla asiat eivät kuitenkaan menneet kuten oli ollut tarkoitus.

Lue lisää »

 

Valkea nalle ja pohjoistuuli

09.02.2021

Valkea nalle ja pohjoistuuli

Rajamäki, Anna-Leena

Lue lisää »

 

Lasten vegekeittokirja

09.02.2021

Lasten vegekeittokirja

Marttinen, Tittamari

Lue lisää »

 

Lukitut

31.07.2020

Lukitut

Salla Simukka

Kuvittele, että sinut noudetaan keskellä kirkasta päivää pois perheesi luota ja viedään vankilaan. Kuvittele, että joudut lukkojen taakse rikoksesta jota et ole edes tehnyt…vielä.

Lue lisää »

 

Malamanteri

26.05.2020

Malamanteri

Thomas Taylor

Herbert Sitrus on Hotelli Nautiluksen löytytavaratoimiston hoitaja. Eräänä päivänä hänen toimistoonsa tupsahtaa tyttö, joka pyytää Herbietä auttamaan. "Koska olen kadoksissa", hän sanoo. "Ja haluaisin, että minut löydetään."

Lue lisää »

 

Kissakopla

08.05.2020

Kissakopla

Agnieszka Stelmaszyk

Chris löytää eräänä jouluaattona kolme suloista kissanpentua värjöttelemässä ulkona pakkasessa. Hän päättää pelastaa kissat. Siitä päivästä lähtien Chrisin elämä menee mullin mallin.

Lue lisää »

 

Hukan perimät

08.05.2020

Hukan perimät

Elina Pitkäkangas

Lykantropia-viruksen valloittamassa maailmassa ihmissusia metsästävä armeijajaosto Jahti on erittäin arvostettu, mutta myös kritisoitu. Jahti suojelee kansaa ihmissusilta ja siltä, ettei tauti pääse hukan puremasta leviämään. Mutta toisaalta Jahdin tähtäimessä olevat hukat ovat vain täydenkuun aikaan susia, ja muuna aikana ihmisiä.

Lue lisää »

 

Ravilikat

28.04.2020

Ravilikat

Marika Riikonen

Emma ja Kristin palavat halusta päästä hoitamaan hevosia, mutta ratsastuskoulun hevosten hoitajiksi on pitkät jonot. Emma muistaa, että mummo on maininnut hänen kotinsa lähellä sijaitsevan ravitallin. Tytöt päättävät koittaa onneaan. Pitäähän niitä hevosia ravitallillakin jonkun hoitaa.

Lue lisää »

 

Agnes ja unien avain

14.04.2020

Agnes ja unien avain

Tuutikki Tolonen

Agnesin niskakarvat nousevat pystyyn, kun hän näkee mitä hautakivessä lukee: “Agnes Margaretha s. 2.8.1938, k. 3.8.1938.” Sama nimi ja syntymäpäivä kuin hänellä. Ja kaiken kukkuraksi Agnes alkaa nähdä unta vanhanaikaisesti pukeutuneesta tytöstä, joka piilottaa puutarhaan avaimen…

Lue lisää »

 

Arkisto