Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
revontulet-timo-kesti886719674.jpg
 
punainen Tuulimylly Ysien varrella Kumilassa, viheltävä taivas ja aurinko taivaanrannassa
 

Vapaa-aika ja matkailu

 
 

Ajankohtaista

Pöytyän kunnan tiedotuslehti 2020

Pöytyän kunta julkaisee vuonna 2020 vain kaksi tiedotuslehteä kunnan säästötavoitteiden takia. Lehdestä löytyvät muun muassa kunnan yhteystiedot, tulevat tapahtumat ja paljon muuta ajankohtaista asiaa. Vuoden 2021 lehden aikatuaulut ovat vielä avoinna.

Lue lisää »

Uusi harrastelukkari vuonna 2020

 Pääset etsimään itseäsi kiinnostavia tapahtumia sekä päivämäärän että tapahtuman tyypin mukaan. Voit myös vinkata meille uusista tapahtumista täyttämällä sivulta löytyvän lomakkeen.

Harrastelukkari on uudistettu ja pääset lisäämään niin harrastelukkariin kuin tapahtumakalenteriin oman yhdistyksesi  toimintaan liittyvät tiedot.

Tutustu tapahtumiin ja harrastelukkariin »

Virtuaalitodellisuusympäristö

Khronoksen talosta on toteutettu virtuaalitodellisuusympäristö, joka dokumentoi Khronoksen talon  kiinteistöä uudella tavalla. Virtuaalitodellisuusympäristön voi tulla kokemaan Yläneen Luontokapinettiin.

Virtuaalitodellisuusympäristössä pääsee VR-lasien kanssa tutustumaan Khronoksen talon pihapiiriin. Sen toteutuksen pohjana on Khronoksen talon ja pihapiirin dokumentointi ennen sen aitaamista. Alueesta tehtiin luonto-, maisema- ja rakennushistoriallisten selvitysten lisäksi geologinen ja arkeologinen kartoitus sekä linnustoselvitys.

Lisäksi mobiililaitteilla voi ladata sovelluskaupoista ilmaisen mobiiliversion virtuaalitodellisuusympäristöstä. Tällä hetkellä sovellus on saatavilla App Storesta ja myöhemmin Google Play -sovelluskaupasta. Hakusana: House of Khronos

Lisätietoja

Vapaa-aikatoimen kysely 2020

Osana Pöytyän sivistystoimen asiakaslähtöisyyden kehittämistä yhteistöllisyyslautakunta päätti toteuttaa kyselyn kunnan vapaa-aikapalveluista vuonna 2020. Anna Kivilä lupautui tekemään kyselyn ja siihen liittyvän raportin osana opiskeluaan.

Kysely vastaa asetettuihin kysymyksiin. Pöytyän kunta on kuntaliitoskunta ja vastauksia saatiin eniten Kyröstä, Riihikoskelta ja Yläneeltä, jotka Pöytyän kunta on nimennyt keskustaajamikseen. Näin ollen tuloksia voidaan pitää todenmukaisina, sillä se kuvaa hyvin kunnan rakennetta.

Kysely rajattiin selkeästi eri sektoreihin: yleinen vapaa-aikatoimi, kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Rajoitukset on hyvin perusteltu, mutta tämä tuo esille vapaa-aikatoimelle pohdittavaksi sektorirajat ja ns. rajoittavat siilot.  Asettavatko työntekijät vapaa-aikatoimen ns. siiloihin kun olisi jo aika olla yksi ja yhteinen vapaa-aikatoimen sektori? Onko tällä kuntalaisille merkitystä?

Kivilä totesi kyselyssä pieniä tulosten ristiriitoja, halutaan enemmän erilaisia palveluja ja kuitenkaan ei ole aikaa osallistua toimintaan.

Linkki raporttiin


 

Ota yhteyttä

 

Marianne Mäkelä
sivistysjohtaja
puh. 040 672 3190

marianne.makela(a)poytya.fi

 

Laila Uusitalo
kirjastotoimenjohtaja
puh. 040 143 5701

laila.uusitalo(a)poytya.fi

 

Taina Myllynen
kulttuurisihteeri
puh. 050 560 7168
taina.myllynen(a)poytya.fi

 

Markus Salo
liikunnanohjaaja
puh. 040 054 7583

markus.salo(a)poytya.fi

 

Anna-Leena Ranto
nuoriso-ohjaaja
puh. 040 078 0646

anna-leena.ranto(a)poytya.fi 

Jere Lintula 
nuoriso-ohjaaja
puh. 040 019 8813 
jere.lintula(a)poytya.fi

 

Mira Eklund
etsivä nuorisotyöntekijä
puh. 040 672 2979
etsiva(a)poytya.fi