Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
revontulet-timo-kesti886719674.jpg
 
punainen Tuulimylly Ysien varrella Kumilassa, viheltävä taivas ja aurinko taivaanrannassa
 

Vapaa-aika ja matkailu

 
 

Ajankohtaista

Pöytyän kunnan tiedotuslehti 2021

Pöytyän kunta julkaisee jokaiseen kunnan talouteen jaettavaa tiedotuslehteä. Lehdestä löytyvät muun muassa kunnan yhteystiedot, tulevat tapahtumat ja muut ajankohtaiset tiedotteet.

 Pöytyän kunta julkaisee vuonna 2021 kaksi tiedotuslehteä: 

  • Tiedotuslehti 1/2021 on kesänumero, joka on  jaossa viikolla 19.
    Materiaalin toimistus 3.4.2021 mennessä.

  • Tiedotuslehti 2/2021 on  jaossa viikolla 39.
    Materiaalin toimistus 30.8.2021 mennessä.


Toimita lehteen tuleva aineisto sähköpostilla osoitteeseen vapaa.aika(at)poytya.fi. Varmista, että kuvat ja tekstit eivät ole samassa word- tai pdf-tiedostossa (poislukien painokelpoiset ilmoitusaineistot) vaan toimita ne erillisinä liitteinä. Pöytyän kunta pidättää oikeuden lyhentää ja muokata lehteen lähetettyjä aineistoja.

Lue lisää »

Tapahtumakalenteri ja harrastelukkari

Pääset etsimään itseäsi kiinnostavia tapahtumia sekä päivämäärän että tapahtuman tyypin mukaan. Voit myös vinkata meille uusista tapahtumista täyttämällä sivulta löytyvän lomakkeen. 

Harrastelukkari on uudistettu vuonna 2020 ja pääset lisäämään niin harrastelukkariin kuin tapahtumakalenteriin oman yhdistyksesi  toimintaan liittyvät tiedot.

 Tapahtumia ja harrastusryhmiin liittyviä tietoja on helppo päivittää itse kunnan kotisivujen kautta. 

Kysy tarvittaessa lisätietoja tai opastusta vapaa-aikaotimiston henkilökunnalta esimerkiksi kulttuurisihteeri Taina Myllyseltä.


Tutustu tapahtumiin ja harrastelukkariin »

Virtuaalitodellisuusympäristö

Khronoksen talosta on toteutettu virtuaalitodellisuusympäristö, joka dokumentoi Khronoksen talon  kiinteistöä uudella tavalla. Virtuaalitodellisuusympäristön voi tulla kokemaan Yläneen Luontokapinettiin.

Virtuaalitodellisuusympäristössä pääsee VR-lasien kanssa tutustumaan Khronoksen talon pihapiiriin. Sen toteutuksen pohjana on Khronoksen talon ja pihapiirin dokumentointi ennen sen aitaamista. Alueesta tehtiin luonto-, maisema- ja rakennushistoriallisten selvitysten lisäksi geologinen ja arkeologinen kartoitus sekä linnustoselvitys.

Lisäksi mobiililaitteilla voi ladata sovelluskaupoista ilmaisen mobiiliversion virtuaalitodellisuusympäristöstä. Tällä hetkellä sovellus on saatavilla App Storesta ja myöhemmin Google Play -sovelluskaupasta. Hakusana: House of Khronos

Lisätieto0ja kulttuuriishteeri Taina Myllynen ja Luontokapinetti.

Vapaa-aikatoimen kysely 2020

Osana Pöytyän sivistystoimen asiakaslähtöisyyden kehittämistä yhteistöllisyyslautakunta päätti toteuttaa kyselyn kunnan vapaa-aikapalveluista vuonna 2020. Anna Kivilä lupautui tekemään kyselyn ja siihen liittyvän raportin osana opiskeluaan.

Kysely vastaa asetettuihin kysymyksiin. Pöytyän kunta on kuntaliitoskunta ja vastauksia saatiin eniten Kyröstä, Riihikoskelta ja Yläneeltä, jotka Pöytyän kunta on nimennyt keskustaajamikseen. Näin ollen tuloksia voidaan pitää todenmukaisina, sillä se kuvaa hyvin kunnan rakennetta.

Kysely rajattiin selkeästi eri sektoreihin: yleinen vapaa-aikatoimi, kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Rajoitukset on hyvin perusteltu, mutta tämä tuo esille vapaa-aikatoimelle pohdittavaksi sektorirajat ja ns. rajoittavat siilot.  Asettavatko työntekijät vapaa-aikatoimen ns. siiloihin kun olisi jo aika olla yksi ja yhteinen vapaa-aikatoimen sektori? Onko tällä kuntalaisille merkitystä?

Kivilä totesi kyselyssä pieniä tulosten ristiriitoja, halutaan enemmän erilaisia palveluja ja kuitenkaan ei ole aikaa osallistua toimintaan.

Linkki raporttiin

Leader Jokivarsikumppanit kokoaa tietoja

Leader Jokivarsikumppanit kokoaa tarve- ja voimavarakyselyllä tietoja tulevaa Leader-ohjelmakautta varten.

Osa teistä on jo saattanut vastata kyselyyn, joka löytyy täältä linkin takaahttps://bit.ly/30PtyGp 

Siellä voitte kertoa oman yhdistyksenne, yhteisönne, yms. tulevaisuuden toiminnasta ja minne esimerkiksi Leader-rahoitusta tarvittaisiin jatkossa.

Vastauksia kerätään lomakkeella ja Leader Jokivarsikumppanien puheenjohtaja Helinä Mäkelä tekee vielä toimijoille tarkempia haastatteluja ja järjestämme yhteisen tilaisuuden kevään aikana.

 

Ota yhteyttä

 

Marianne Mäkelä
sivistysjohtaja
puh. 040 672 3190

marianne.makela(a)poytya.fi

 

Laila Uusitalo
kirjastotoimenjohtaja
puh. 040 143 5701

laila.uusitalo(a)poytya.fi

 

Taina Myllynen
kulttuurisihteeri
puh. 050 560 7168
taina.myllynen(a)poytya.fi

 

Markus Salo
liikunnanohjaaja
puh. 040 054 7583

markus.salo(a)poytya.fi

 

Jere Lintula
nuoriso-ohjaaja
040 019 8813

Anna-Leena Ranto
nuoriso-ohjaaja
0400 780 646

 


Anna Saastamoinen (Pöytyä ja Aura)
etsivä nuorisotyöntekijä
puh. 040 672 2979
etsiva(at)poytya.fi
anna.saastamoinen(at)poytya.fi

Anna Kivilä (Pöytyä)
etsivä nuorisotyöntekijä
puh. 040 672 2980
etsiva(at)poytya.fi
anna.kivila(at)poytya.fi