sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
fiiliskuva
 
 

Pöytyän Saunojanrahkan aurinkopuistohanke

Forus Oy suunnittelee aurinkovoimapuistohanketta Pöytyälle Saunojan-, ja Isorahkan alueille. Hankealue sijaitsee Pöytyän kunnassa noin puolitoista kilometriä itään Karinaisten kirkolta ja noin neljä kilometriä kaakkoon Kyrön kunnantalolta.

 Hankkeen tavoitteena on mahdollistaa teollisen mittakaavan aurinkoenergian tuotanto Pöytän kunnassa Saunojanrahkan, Aliniityn ja Manninaron alueella. Aurinkovoimala alkaa suunnitelmien mukaan tuottaa uusiutuvaa sähköä vuoden 2027 aikana. Valmistuessaan hanke tuottaa vuosittain noin 93 GWh uusiutuvaa sähköä, mikä vastaa noin 47 000 kerrostalokaksion vuotuista sähkönkulutusta. Aurinkovoimalahanke edistää Suomen vihreää siirtymää, energiaomavaraisuutta ja Pöytyän kunnan hiilineutraaliustavoitteita. 

Hankekehittäjänä toimii suomalainen Forus Oy, jonka tavoitteena on kehittää aurinkovoimaa huomioiden luonnon monimuotoisuus ja edistää hiilineutraaliustavoitteita. Vuodesta 2015 lähtien yritys on ollut rakentamassa ja kehittämässä 80 kattoaurinkovoimalaa Suomessa. Hankkeen rahoituksesta, teknisestä suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa tanskalaisen Better Energyn hankeyhtiö (Better Energy Finnish Solar 293 Oy). Yritys jää myös voimalan omistajaksi ja vastaa sähkön tuottamisesta ja myynnistä.

Voimalan rakennustöiden ennakoidaan alkavan vuonna 2025.

Lisätiedot:

Forus Oy, Mikael Marisa, Projektipäällikkö
mikael(a)forus.fi, puh. 040 838 8259

Lue lisää Pöytyälle suunnitteilla olevista vihreän siirtymän hankkeista

 
 
x