Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
fiiliskuva
 
Sosiaali- ja terveyspalvelut
 

Omaishoito

Omaishoidon tuki on vanhuksen, vammaisen tai pitkäaikaissairaan henkilön kotona tapahtuvan hoidon tai muun huolenpidon turvaamiseksi maksettava hoitopalkkio. Tukea maksetaan hoidon sitovuuden ja vaativuuden mukaisesti.

Omaishoidon tuen saajan tulee tarvita apua, tukea tai ohjausta useassa henkilökohtaisessa asiassa ympärivuorokautisesti. Omaishoidon tuki korvaa ympärivuorokautista palveluasumista tai runsasta kotihoidon apua.

Omaishoidontuen selvittämiseksi avopalveluohjaaja tekee kotikäynnin, jolloin arvioidaan omaishoidettavan palvelun tarve, omaishoitajan soveltuvuus tehtävään ja muut omaishoidon myöntämiseen vaikuttavat tekijät.

Vertaistuki

Pöytyän kunnan vertaistukiryhmät kokoontuvat kerran kuukaudessa: Kyrössä, Yläneellä  ja Riihikoskella. Tiedustelut avopalveluohjaaja Tiina Vesanto, puh. 040 822 7814.

Loimaan seudun omaishoitajat ja läheiset ry on lähin yhdistys, johon omaishoitaja voi liittyä. Yhdistys järjestää vertaistukea sekä koulutusta ja tapahtumia. Yhdistyksen toiminnanjohtaja on Tiina Leppämäki, puh. 044 974 7883.

 

Ota yhteyttä

 

Yli 65v.

 
 

Alle 65v.

 

Marika Kylä-Kaila-Mäkelä
sosiaaliohjaaja
puh. 040 820 1967
ti,ke ja to klo 9-10

 

Loimaan seudun omaishoitajat ja läheiset ry:

 

Tiina Leppämäki
toiminnanjohtaja
puh. 044 974 7883