Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kyron-kunnantalo-timo-kesti.jpg
 
Kunta ja hallinto
 

Laskutus

Pöytyän kunnassa laskutukset hoidetaan toimialoittain. Taloustoimisto hoitaa joitain yksittäisiä laskutuksia ja kuntien välisiin sopimuksiin perustuvia laskutuksia. Saapuneesta laskusta löydät laskuttajan yhteystiedot.

Perintä

Pöytyän kunta käyttää perintätoimisto Intrum Justitia Oy:n palveluja laskujensa perinnässä

Pöytyän kunnalla on ollut yhteistyötä Lindorff Oy:n sekä OpusCapita Group Oy:n kanssa perintään liittyen. Alkuvuonna 2018 molempien yhteistyökumppanien perintä on myyty eteenpäin toiselle toimijalle, Lindorff Oy brittiläiselle yritykselle ja OpusCapita Intrum Justitia Oy:lle. Pöytyän kunta on päättänyt jatkossa keskittää perintäpalvelunsa yhdelle toimijalle, joka on Intrum Justitia Oy. Meneillään olevat toimeksiannot suoritetaan loppuun asti aloittaneen yrityksen toimesta.

Perintätoimiston hoidettavaksi voimme antaa maksumuistutusten lähettämisen asiakkaille, vapaaehtoisen perinnän, oikeudellisen perinnän ja jälkiperinnän.

Maksuvaikeuksissa olevan on hyvä olla itse aktiivinen heti kunnalta laskun saatuaan ja ottaa yhteyttä laskussa mainittuun yhteyshenkilöön, joka selvittää mahdollisuuden maksulykkäyksen saamiseen ja maksusuunnitelman tekemiseen. Myös oikeudet erilaisiin tukiin, kuten asumistuki ja toimeentulotuki, kannattaa selvittää Kelalta ja kunnan sosiaalityön henkilöstöltä.

Maksa laskut tärkeysjärjestyksessä:

  1. Asuminen: vuokra, sähkö ja vesi
  2. Muut välttämättömät menot (ruoka, puhelin, päivähoito, vakuutukset)
  3. Lopuksi muut laskut (pienet laskut ja velat kannattaa hoitaa ennen suuria, koska perinnässä niistä aiheutuu suhteellisesti enemmän lisäkustannuksia)


Maksuvaikeuksissa oleva kuntalainen voi saada apua ja neuvoja ongelmiinsa myös velkaneuvonnasta puh. 02 330 044. Talous- ja velkaneuvojat auttavat:

  • velkatilanteen kartoittamisessa ja kertovat erilaisista tukipalveluista sekä velkojen järjestelymahdollisuuksista
  • neuvotteluissa velkojien kanssa
  • maksuaikataulujen ja velkojen järjestelyssä
  • tuomioistuimelle tehtävän velkajärjestelyhakemuksen ja maksuohjelman laatimisessa ja tarkistamisessa

Talouden suunnittelun oppaita löytyy mm. kuluttajaviraston internetsivuilta www.kuluttajavirasto.fi.

 
 

Pöytyän kunta
(02) 481 000 (vaihde)
kunta@poytya.fi