Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
fiilis-normal.jpg
 
Kunta ja hallinto
 

Pöytyän kunnan verkkosivuston saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.poytya.fi. Verkkosivusto on julkaistu 16.12.2018. Seloste on laadittu 06.05.2021 ja se perustuu itsearvioon. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Vaihtoehtoiset asiointitavat käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa

Mikäli et pysty hoitamaan asiaasi verkossa, voit soittaa Pöytyän kunnalle (Vaihde puh. 02 481 000) tai asioida kunnanviraston toimipisteissä.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Poytya.fi -verkkosivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain (WCAG-kriteeristö 2.1, A- ja AA-taso). Vaatimusten noudattamatta jättämiset ja vaatimuksiin sovellettavat poikkeukset mainitaan jäljempänä.

Ei-saavutettava sisältö

  • Kaikella sivustolla olevalla kuva- ja videosisällöillä ei vielä ole tekstivastineita (WCAG 2.1 §1.1 ja §1.2). 
  • Kaikki sivuston sisältö, mukaan lukien elementit ja liitetiedostojen sisältö, ei vielä täytä saavutettavuusvaatimuksia lukemisen järjestyksen osalta (WCAG 2.1 §1.3.2) tai aistin varaisesti havaittavien ominaispiirteiden osalta (WCAG 2.1 §1.3.3).
  • Kaikki sivuston sisältö, mukaan lukien elementit ja liitetiedostojen sisältö, ei vielä täytä saavutettavuusvaatimuksia erottumisen osalta, mm. linkkityylien tai tekstin taustasta erottumisen osalta (WCAG 2.1 §1.4).
  • Kaikki sivuston sisältö ei vielä täytä saavutettavuusvaatimuksia navigoitavuuden osalta (WCAG 2.1 §2.4). Kaikki sivuston linkkitekstit eivät vielä kuvaile linkin kohdetta (WCAG 2.1 §2.4.4) eivätkä kaikki upotukset vielä sisällä nimilapussaan sisältöä kuvailevaa tekstiä (WCAG 2.1 §2.4.6). Esimerkkinä saman sisältöisestä tekstilinkistä, jotka vievät eri paikkoihin, ovat utusivulta löytyvät ”Lue lisää” –linkit.
  • Sivuston tekstisisällöt eivät välttämättä kaikilta osin vielä vastaa saavutettavuusvaatimuksia helppolukuisuuden, otsikkotasojen oikean käytön (WCAG 2.1 § 2.4.10) ja tekstin korostusten osalta.
  • Sivuston elementeillä rakennettujen sivujen sisällöissä ei vielä välttämättä toteudu ennakoitavuus (WCAG 2.1 § 3.2) esimerkiksi kuvavalikoilla rakennettujen linkkien aukeamisessa samaan tai uuteen ikkunaan.
  • Verkkosivujen sisältämä kolmansien osapuolien tuottama sisältö ei välttämättä ole vielä saavutettavuusvaatimuksien tason AA mukaista (WCAG 2.1 § 5.4), koska sisältö ei ole Pöytyän kunnan hallinnassa.

 Saavutettavuusvaatimukset eivät koske tiettyjä sisältöjä

Verkkopalvelussa on videoita, jotka eivät ole saavutettavia tekstikuvauksen osalta. Ennen 23.9.2020 julkaistua video- tai äänisisältöä ei lain mukaan tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavaksi tai poistaa verkkosivustolta. Valtuuston kokouksista lähetettäviä videolähetyksiä ei tekstitetä. Videot ovat nähtävillä 14 vuorokautta kokouspäivästä, jonka jälkeen ne poistetaan. 

Verkkopalvelusta ulos ohjaavien linkkien takaa löytyvä digitaalinen palvelu tai verkkosivusto on kyseisen palvelun tarjoajan vastuulla ja sen saavutettavuus on kuvattu omassa saavutettavuusselosteessaan.

Pöytyän kunnan käyttämissä sosiaalisen median palveluissa saavutettavuus huomioidaan kunkin kanavan ja välineen tarjoamien mahdollisuuksien puitteissa.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Saavutettavuuteen liittyvää palautetta ja kysymyksiä voi antaa sähköpostilla osoitteeseen kunta@poytya.fi, puhelimitse numeroon 02 481 000 (Pöytyän kunnan vaihde). 

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastaamme palautteeseen 2 viikon sisällä. 

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Olemme sitoutuneet parantamaan digipalveluiden saavutettavuutta.

Otamme vaatimukset huomioon kehittäessämme sivustoamme. Pyrimme saamaan sivuston saavutettavuusvaatimukset täyttäväksi mahdollisimman pian. Päivitämme tätä selostetta sitä mukaan, kun korjaamme puutteita.