Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
fiiliskuva
 
Asuminen ja rakentaminen
 

Ruoka- ja puhtauspalvelut

Pöytyän kunnan ruoka- ja puhtauspalvelut ovat osa teknisiä palveluja. Vastuuhenkilönä toimii ruokapalvelupäällikkö.

Ruokapalvelut 

tuottaa ruokapalvelut tehokkaasti, turvallisesti ja laadukkaasti koko kunnan alueelle, huomioiden asiakasryhmien erilaiset tarpeet ja ravintosuositukset.

Ruokapalveluiden ammattilaiset huolehtivat aterioiden valmistuksen lisäksi aterioiden tarjoilusta sekä astiahuollosta.

Lounasruoka päiväkodeissa ja kouluissa

Päiväkodeissa ja kouluissa ruokailu on osa opetusta ja kasvatusta ja lasten hyvinvoinnin edistämistä. Maukas, riittävä ja terveellinen ateria tukee lasten kasvua ja auttaa jaksamaan. Päiväkodeissa tarjotaan lisäksi aamu- ja välipala ja tarvittaessa päivällinen ja iltapala.

Palvelukeskuksissa tarjotaan lounaan lisäksi aamupala, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala joka päivä.

Kotipalveluasiakkaille lounas toimitetaan kotiin maanantaina tiistain ja keskiviikon ateriat, keskiviikkona torstain ja perjantain ateriat ja perjantaina lauantain, sunnuntain ja maanantain ateriat jäähdytettynä. Ateriat toimitetaan iltapäivisin.

Ikäihmisille maukas, terveellinen ja suositusten mukainen ruoka vaikuttaa asiakkaan fyysiseen ja psyykkiseen kuntoon. Ruokailu on palvelukeskuksissa sosiaalinen tapahtuma.

Ruuan valmistus

Ruokapalveluiden neljä valmistuskeittiötä tuottaa yhteensä n. 1700 lounasta päivittäin.
Näistä aterioista n. 1350 valmistetaan uudessa Riihikoskella sijaitsevassa keskuskeittiössä, joka otettiin käyttöön 7.1.2019. Keskuskeittiöstä toimitetaan lounaat kaikkiin Riihikosken ja Kyrön alueen kouluihin ja päiväkoteihin. Päiväkoteihin tehdään myös välipalat.
22.9.2020 keskuskeittiö ryhtyi toimittamaan koko kunnan alueen kotipalveluateriat jäähdytettynä. 10.12.2020 siirtyi myös Kotikarpalon ja Riihikodin palvelutalojen ruokatuotanto keskuskeittiölle.

Kartanokodissa sijaitseva Yläneen keskuskeittiö toimittaa ruuat Yläneen alueen kouluun ja päiväkotiin.

Jakelukeittiöissä keitetään itse perunat, riisi ja pasta. Jakelukeittiöiden keittiöitä ei tyhjennetä ruuan valmistukseen tarvittavista kalusteista, vaan jokaisessa keittiössä on valmius edelleen tehdä ruokaa mahdollisissa poikkeusoloissa.

Keskuskeittiössä on käytössä PoweResta-ruokatuotanto-ohjelma.

Ruuan jakelun hoitaa kunnan oma logistiikkapalvelu yhdessä työllistämispalveluiden kanssa.

Linkit:

Puhtauspalvelut

tuottavat puhtauspalvelut tehokkaasti, käyttäjiä palvelevasti ja kiinteistöjen pintamateriaalien elinkaarta pidentävästi.

Siisti, puhdas ja turvallinen toimintaympäristö lisää viihtyvyyttä kunnan palvelukeskuksissa, päiväkodeissa, kouluissa, kirjastoissa ja toimistoissa.

Puhtauspalvelut vastaavat yli 32 000 neliön puhtauspalveluista Pöytyän kunnan siivousammattilaisten sekä siivouksen ostopalvelun kanssa yhteistyössä.

 

Ota yhteyttä

 

Kaija Lähteenmäki
ruokapalvelupäällikkö
puh. 040 054 7563
kaija.lahteenmaki(a)poytya.fi

 

Eila Vahala
palveluesimies
puh. 050 590 6723
eila.vahala(a)poytya.fi

 

Tiedote kouluruokailusta (pdf)