sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
fiiliskuva
 

Ajankohtaista

30.06.2023

Kunnanhallituksen päätöksiä 26.6.2023

Kunnanhallitus kokoontui maanantaina 26.6. viimeisen kerran ennen kesätaukoa. Kokouksessa päätettiin mm. seuraavaa:

Turun kaupungin ja Pöytyän kunnan väliset, opetuksen järjestämistä koskevat sopimukset

Kunnanhallitus hyväksyi Turun kaupungin kanssa laadittavat sopimukset opetuksen järjestämisestä sairaalakoulussa, perusopetukseen valmistavan opetuksen järjestämisestä sekä ruotsinkielisen esi- ja perusopetuksen järjestämisestä. Kyseessä ovat puitesopimukset, joiden mukaisesti kunnat voivat hakea oppilailleen oppilaspaikkoja Turun kaupungin järjestämään opetukseen.

Aiesopimus Turun työllisyysalueen valmistelusta

Julkisten työvoimapalvelujen järjestämisvastuu siirretään työ- ja elinkeinotoimistoilta kunnille 1.1.2025. Jos kunnan työvoiman määrä on alle 20 000 henkilöä, sen on muodostettava palveluiden järjestämiseksi yhteistoiminta-alue (työllisyysalue) yhdessä yhden tai useamman kunnan kanssa. Varsinais-Suomen kunnat ovat alkuvuoden aikana neuvotelleet työllisyysalueiden perustamisesta. Kunnanhallitus hyväksyi aiesopimuksen, jonka mukaisesti Pöytyän kunta yhdessä Auran kunnan, Kaarinan kaupungin, Kemiönsaaren kunnan, Kustavin kunnan, Laitilan kaupungin, Liedon kaupungin, Loimaan kaupungin, Maskun kunnan, Mynämäen kunnan, Naantalin kaupungin, Nousiaisten kunnan, Oripään kunnan, Paimion kaupungin, Paraisten kaupungin, Pyhärannan kunnan, Raision kaupungin, Rusko kunnan, Sauvon kunnan, Taivassalon kunnan, Turun kaupungin, Uudenkaupungin kaupungin ja Vehmaan kunnan kanssa muodostaisivat työllisyysalueen, jossa lakisääteisistä tehtävistä vastaavana isäntäkuntana toimisi Turun kaupunki.

Työllisyysaluevalmistelu jatkuu, ja lopullisen työllisyysaluesopimuksen hyväksymisestä päättää kunnanvaltuusto.

Pöytyän kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen

Kunnanhallitus päätti aloittaa rakennusjärjestyksen uusimistyön yhdessä lähialueen kuntien kanssa. Alustavaksi aikatauluksi uusimistyölle on suunniteltu seuraavaa: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma laaditaan ensi syksyn aikana ja sen hyväksyminen ja nähtäville asettaminen tapahtuisi tammikuussa 2024. Rakennusjärjestyksen luonnoksen on suunniteltu valmistuvan kesällä 2024 ja ehdotuksen syksyllä samana vuonna. Voimaan uusi rakennusjärjestys astuisi suunnitelman mukaan 1.1.2025. Rakennusjärjestyksen hyväksyy kunnanvaltuusto.


Asiointiliikenteen hankinta ajalla 1.8.2023 - 31.7.2025

Kunnanhallitus valitsi kunnan sisäisen asiointiliikenteen liikennöitisijät seuraavalle kahdelle vuodelle. Jatkossa liikennöinti suuntautuu Kyrön, Yläneen ja Riihikosken taajamiin keskiviikkoisin, torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin. Asiointiliikenne on kaikkien kuntalaisten käytettävissä. Asiointiliikenteestä löydät tietoa kunnan verkkosivuilta osoitteesta:
https://www.poytya.fi/asu-ja-rakenna/asuminen/asiointiliikenne-ja-julkinen-liikenne/ (aikataulut saattavat muuttua tai tarkentua syksyllä).


Pöytäkirjan julkaisu

26.6. kokouksen pöytäkirja on luettavissa kunnan verkkosivuilla kokouspalvelussa


Kunnanhallitus kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 21.8.2023.

 
 
x