sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
fiiliskuva
 

Ajankohtaista

17.02.2023

Kunnanvaltuuston päätöksiä 13.2.2023

Kunnanvaltuusto (valtuusto) on kunnan ylin päättävä elin ja päättää kuntalain mukaan mm. kunnan talousarviosta, valitsee jäsenet kunnanhallitukseen ja lautakuntiin ja hyväksyy kunnan tilinpäätöksen. Valtuusto koostuu vaaleilla valituista kunnanvaltuutetuista. Lue lisää Pöytyän kunnanvaltuustosta.

Valtuusto avasi kokousvuoden 23 maanantaina 13.2. ja päätti mm. seuraavaa:

Luottamustoimen päättyminen vaalikelpoisuuden menettämisen vuoksi ja täydennysvaali

Pöytyän sivistyslautakunnassa on 9 jäsentä, joilla kaikilla on henkilökohtainen varajäsen. Valtuusto totesi Soile Anttilan varajäsenen Julia Puiston varajäsenyyden päättyneeksi ja valitsi hänen tilalleen sivistyslautakuntaan varajäseneksi Marianne Raikon.

Pöytyän sivistyslautakunta vastaa mm. varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta, koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnasta, lukiokoulutuksesta, vapaasta sivistystyöstä, taiteen perusopetuksesta, ammatillisesta ja aikuiskoulutuksesta sekä kirjastopalveluista.

Pöytyän Lämpökeskus Oy:n takaushakemus

Kunnanvaltuusto päätti myöntää kunnan takauksen Pöytyän Lämpökeskus Oy:n 300 000 euron suuruiselle pankkilainalle. Pöytyän Lämpökeskus Oy on kunnan kokonaan omistama tytäryhtiö, joka toimittaa kaukolämpöä Riihikosken ja Yläneen taajamien kaukolämpöverkkoihin. Lainan myöntää Kuntarahoitus Oyj. 

Lainasumma on tarkoitus käyttää Yläneen lämpökeskuksen muuttamiseksi myös hakekäyttöön soveltuvaksi. Nykyisellään lämpökeskus hyödyntää ainoastaan pellettiä.

Valtuutettujen aloitteet

Muiden asioiden käsittelyn jälkeen valtuustoryhmällä ja valtuutetulla on oikeus tehdä kirjallisia aloitteita kunnan toimintaa ja hallintoa koskevissa asioissa. Aloite annetaan kunnanhallitukselle valmisteltavaksi. Kunnanhallitus arvioi, mihin toimenpiteisiin aloitteen johdosta on ryhdyttävä. 

13.2. kokouksessa jätetyt aloitteet:

  1. Keskustan ja Kristillisdemokraattien valtuustoryhmän valtuustoaloite tonttimarkkinoinnista

Pöytäkirjan julkaisu

Kunnanvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 24. huhtikuuta.

 
 
x