Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
fiilis-normal.jpg
 

Ajankohtaista

16.05.2022

Yläneen Luontokapinetin uuden taidegallerian avaa Mäkimattiloiden yhteisnäyttely Leikkitanhuvat ja pyhät järvet


 Lehdistötiedote 16.5.2022
 
 
Yläneen Luontokapinetin uuden taidegallerian avaa Mäkimattiloiden yhteisnäyttely Leikkitanhuvat ja pyhät järvet 

Yläneen Luontokapinetti juhlii kahtakymmentä toimintavuottaan ja on perustanut sen kunniaksi taidenäyttelytilan, jonka nimenä on aloitettua tyyliä noudattaen Luontokapinetin Kalleria.
 
 Taidegallerian näyttelytoiminnan aloittaa ainutlaatuinen isä-poika-yhteisnäyttely: yläneläislähtöinen muusikko Kyösti Mäkimattila on kirjoittanut runot isänsä Antti Mäkimattilan maalaamiin öljyväriteoksiin. Näyttelyn nimi Leikkitanhuvat ja pyhät järvet kuvaa hyvin näyttelyn luonnonläheistä tunnelmaa.
 
 Avajaisissa Kyöstin päivänä 6.6. klo 18 julistetaan juhlallisesti näyttelytoiminta alkaneeksi, avaajana toimii Kallerian ideoinut runoilija Heli Laaksonen. Kyösti lukee runoja, kertoo tapauksia ja tarinoita Antti Mäkimattilan teoksista.  
 
 Leikkitanhuvat ja pyhät järvet -näyttely kuvineen ja runoineen on esillä 23.6.2022 saakka. Tämän jälkeen runoilija Heli Laaksosen maalaukset ja installaatiot tulevat katsottavaksi Luontokapinetin kalleriaan 27.6. alkaen ja niitä seuraa Riikka Palosen ryijyjä ja maalauksia myyteistä, metsistä ja aamun hämäristä hetkistä 18.7.2022 alkaen. Luontokapinetin Kalleriassa esittäytyy tekniikaltaan ja tyyliltään vapaita, kunnianhimoisesti toteutettuja, luontoaihetta liippaavia taideteoksia. Tila on kaunis, luonnonvaloisa vanhan koulun sali, jota käytetään myös kunnanvaltuuston kokoontumisiin ja erilaisiin juhlatilaisuuksiin. Näyttelyn taiteilijat voivat myydä omia teoksiaan. Luontokapinetti ei veloita näyttelytilasta mitään eikä toimi välittäjänä. Teokset saa mukaansa vasta näyttelyn päätyttyä.

Luontokapinetin taidenäyttelytoiminnan tavoitteena on tuoda paikalle uutta yleisöä läheltä ja kaukaa sekä innostaa kapinetin tuttuja tulemaan paikalla useamminkin. Vaihtuvia näyttelyitä tullaan näkemään vuodessa useita – Kallerian näyttelykalenterissa on varauksia jo vuodelle 2023.
 
 
Näyttelyt ovat auki Luontokapinetin aukioloaikoina. Lisätiedot: minna.lukkala@4h.fi
 
 @luontokapinetti

 

 
 

Pöytyän kunta

(02) 481 000 (vaihde)
kunta@poytya.fi