Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
fiilis-normal.jpg
  

Ajankohtaista

21.12.2021

Lounais-Suomen aluehallintovirasto tiukentaa koronarajoituksia koko Varsinais-Suomen alueella loppuvuodeksi


Lounais-Suomen aluehallintovirasto on 20.12.2021 antanut tartuntatutilain nojalla kaksi päätöstä, joilla se rajoittaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä sekä määrää tiloja väliaikaisesti suljettaviksi ja ohjeistaa tilojen turvallista käyttöä. Päätökset ovat voimassa 20.12.-31.12.2021.

Lounais Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset koko Varsinais-Suomen alueella.

Lisäksi aluehallintovirasto määrää suljettaviksi tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan,
harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat sekä kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin. Määräys koskee tiloja siltä osin kuin niitä käytetään huvi- ja virkistystoimintaan.

Ylläolevista rajoituksista ei voi vapautua edellyttämällä koronapassia.

Edellä sanotun lisäksi aluehallintovirasto velvoittaa järjestämään yleisölle avoimien ja rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen käytön siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Riskiä voi alentaa esimerkiksi edellyttämällä kasvomaskin käyttöä, tehostamalla ilmanvaihtoa, rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla kävijöiden osallistumista tai sijoittelemalla asiakaspaikat aiempaa väljemmin.

Kunnassa voimassa olevat ja koronarajoitukset ja -suositukset löydät kunnan koronavirussivulta.

 
 

Pöytyän kunta
(02) 481 000 (vaihde)
kunta@poytya.fi