Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
fiilis-normal.jpg
  

Ajankohtaista

28.04.2021

Yläneen Luontokapinettiin tulee energiakabinetti


Yläneen Luontokapinettiin, Pöytyällä, tulee energiakabinetti

Lehdistötiedote 20.4.2021

Luontokapinettiin asennetaan aurinkovoimala, tuulivoimala sekä erilaisia energiaa havainnollistavia härveleitä. Käyttöönoton yhteydessä pidetään työpaja, jossa tutustutaan laitteisiin sekä asennetaan tuulivoimala yhdessä kurssilaisten kanssa. Työpajan tulee pitämään YLE TV1:llä pyörivästä sarjasta ‘Mahtikoneita ja ilmastoihmeitä’ tuttu keksijä Janne Käpylehto.

‘Halusimme Luontokapinettiin kattavan setin erilaisia kestävän energian laitteita. Näyttelystämme tulee osallistava eli näillä Käpylehdon rakentamilla laitteilla voi oppia energiasta tekemisen kautta’, Kertoo Minna Lukkala Luontokapinetista. Energiakabinetin rahoitukseen on osallistunut valtio.

Energiakabinetissa voi kävijä kokeilla ja itse tuottaa energiaa monella tapaa: polkemalla kuntopyörää, veivaamalla generaattoria tai pomppimalla sähköä tuottavien lattialaattojen päällä. Energiakabinettiin tulee kaksi kappaletta ‘Voimaloita’, Käpylehdon kehittämää energian oppimisympäristöä joka on käytössä jo noin tuhannessa peruskoulussa Suomessa.

”Aurinkovoimala vähentää kiinteistön energiakustannuksia ja vastaa omakotitalon voimalaa. Osa laitteista on havainnollistavia - tekevät energiasta hauskaa!’, iloitsee keksijä Käpylehto. Energiakabinetissa voi vaikka polkaista bileet käyntiin ja tuottaa sähköä discovaloihin. Tai kokeilla, miltä tuntuu ladata kännykkää itse poljetulla sähköllä.

Energia on kaiken A ja O myös luonnossa. Nyt on hyvä aika opetella ja etsiä vaihtoehtoisia energiamuotoja ja samalla pyrkiä suurempaan omavaraisuuteen. Luontokapinetti tarjoaa omalta osaltaan tähän mahdollisuuden havainnollistamisen ja kokeilun avulla.

Kutsumme tiedotusvälineiden edustajia tutustumaan työpajaan ja energiakabinettiin. Työpaja pidetään ma 24.5.2021 klo 13.30 alkaen Luontokapinetilla osoitteessa Hovilanmäentie 2, 21900 Yläne

Toki noudatamme sen hetkisiä korona-ohjeistuksia.

Lisätiedot: Minna Lukkala, 040 7219689

 
 

Pöytyän kunta
(02) 481 000 (vaihde)
kunta@poytya.fi