Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
fiilis-normal.jpg
  

Ajankohtaista

11.03.2021

Varsinais-Suomen sote-palveluiden kehittäminen on koottu uudelle nettisivustolle


Varsinais-Suomen sote-palveluiden kehittäminen on koottu uudelle nettisivustolle

Varsinais-Suomen sote-kehittämisen suuret päähankkeet, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallinnointivastuulla oleva Rakenneuudistushanke ja Turun kaupungin hallinnointivastuulla oleva Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelma sekä muu alueellinen kehittäminen esitellään juuri avatuilla nettisivuilla osoitteessa: vssotehankkeet.fi.  

Varsinais-Suomessa viedään eteenpäin organisaatioiden yhteistä sote-palveluiden kehittämistä vapaaehtoisella alueellisella valmistelulla. Tavoitteena on vahvistaa yhteistyötä sote-palvelujen tuotannossa laaja-alaisesti.

Uusi sivusto tarjoaa yhteisen alustan aiheeseen liittyvälle viestinnälle. Samalla monitahoinen kokonaisuus pystytään esittelemään yhden otsikon alla.

– Hankkeita ja projekteja on meneillään paljon ja vielä enemmän meillä on soten rakentajatahoja, joten yhteinen ja riippumaton paikka esittelyille tarvittiin, sanoo sote-palveluiden kehittämisen viestintäpäällikkö Susse Määttänen Turun kaupungilta.

Nettisivuilla hankkeet ja työryhmät on esitelty yhden otsikon alla ja sivusto antaa kattavan kuvan soten kehitystyöstä Varsinais-Suomessa. Jatkossa sivustolla julkaistaan ajankohtaisuutisointeja hankkeiden etenemisestä. Aiheita koostetaan myös uutiskirjeeksi, jonka voi tilata sivuilta.

– Pääkohderyhmä viestinnässä ovat tällä hetkellä kunnat, järjestöt, sote-ammattilaiset ja muut kehittäjätahot. Suuri joukko soten tekijöitä ja päättäjiä pitää saada tietoiseksi kehityksen vaiheista ja uusista mahdollisuuksista, joita hankkeet tuovat kunnille.

Yhdessä kohti parempia palveluita

Sosiaali- ja terveysministeriö rahoittaa hankekokonaisuutta, jolla kehittämistä työstetään. Kokonaisuuden päähankkeet, Kokonaisuuden päähankkeet, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallinnoima sote-rakenneuudistuksen alueellista valmistelua tukeva hanke sekä Turun kaupungin hallinnoima Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelma sitovat alleen joukon erilaisia sisällön ja toimintatapojen kehityskohteita. Lisäksi Varsinais-Suomessa on käynnissä monia muita soten kehityshankkeita, joista vastaavat kunnat, sairaanhoitopiiri ja kolmas sektori.

Varsinais-Suomessa sote-palveluiden kehittämistä tehdään kaikkien 27 kunnan, kuntayhtymien, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen ja järjestöjen yhteistyönä. 

Lisätiedot: 

Susse Määttänen, viestintäpäällikkö, Varsinais-Suomen sote-palveluiden kehittäminen,

susanna.maattanen@turku.fi, puh. 040 665 5052, Turun kaupunki 
 
Heidi Pyhälahti, viestintäpäällikkö, Varsinais-Suomen sote-palveluiden kehittäminen, sote-rakenneuudistus, heidi.pyhalahti@tyks.fi, puh. 050 563 0031, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

Antti Parpo, muutosjohtaja, antti.parpo@turku.fi, puh. 040 642 8682, Turun kaupunki 

Janne Saarinen, hankejohtaja, Sote-rakenneuudistuksen alueellista valmistelua tukeva hanke, janne.tapani.saarinen@tyks.fi, puh. 050 590 1449, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

Petri Salo, hankejohtaja, Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelma, petri.salo@turku.fi, puh. 040 537 1164, Turun kaupunki

 vssotehankkeet.fi // @vssote

 
 

Pöytyän kunta
(02) 481 000 (vaihde)
kunta@poytya.fi