Luontokapinetti

Luontokapinetti on uudenlainen luonnosta oppimisen keskus, joka valmistui keväällä 2002. Se kertoo kävijälleen maasta, maata peittävistä metsistä ja soista, niiden eläimistä ja kasveista sekä kaikkea tätä ympäröivästä ilmakehästä aina avaruuteen asti. Kun mukaan otetaan vielä ihminen, ovatkin koossa kaikki ne palaset, jotka yhdessä muodostavat sen sotkuisen, toisistaan riippuvien asioiden verkon, jota luonnoksi kutsutaan.

Monimutkaisuutensa vuoksi luonto ei alistu yleispäteviin määritelmiin, vaan jokaisen ihmisen on itse tykönänsä luotava oma luontonsa. Luontokapinetista kaikenlaiset ihmiset saavat elämyksellisiä ja tiedollisia rakennuspuita ehjän ja kokonaisen luontokäsityksen muodostamiseen. Näyttelyssä käynnin jälkeen kävijän on hyvä sulatella näkemäänsä Kapinetin viihtyisässä kahviossa. Kahvion yhteydessä on myytävänä myös paikallisten käsityöläisten luontohenkisiä tuotteita.

Auditorio ja kahvila sijaitsevat 1800-luvulla rakennetussa hirsikoulussa, joka on hartaudella ja mennyttä kunnioittaen kunnostettu Luontokapinetin käyttöön.


www.luontokapinetti.fi