Ostolaskujen vastaanotto

Verkkolaskut

Pöytyän kunta (y-tunnus 1929519-5) ottaa vastaan laskuja mieluiten sähköisesti. Tämä nopeuttaa ostolaskujen käsittelyä, vähentää virheitä sekä tuo säästöjä.

Verkkolaskuoperaattorimme on Pöytyän Osuuspankki.
Verkkolaskuosoite (IBAN-tilinumero): FI4753801120002222
Välittäjätunnus (BIC-koodi): OKOYFIHH
Jotkut järjestelmät vaativat e-laskuosoitteen lisäksi myös OVT-tunnuksen:
OVT-tunnus (0037+ y-tunnus): 003719295195.

Paperilaskut

Mikäli ostolaskujen sähköinen välitys ei ole mahdollista, vastaanotamme toki edelleen laskuja myös paperilla, mieluiten koneella kirjoitettuina ja ilman niittejä.

Kaikki kunnalle osoitetut laskut toimitetaan osoitteeseen:

Pöytyän kunta
Kyrön toimipiste/Laskut
Kehityksentie 6
21800 KYRÖ

Paperilaskuista sähköisiin

Toimitatko laskusi edelleen paperisina? Haluaisitko siirtyä sähköiseen laskujenkäsittelyyn, mutta asia tuntuu turhan vaikealta? Pöytyän kunta aloittaa yhteistyön Qvalia Oy:n kanssa vuoden 2017 aikana. Qvalia tarjoaa yrityksille helppoa ja ilmaista internetissä toimivaa ohjelmaa, jonka avulla yritys voi luoda laskunsa ja lähettää eteenpäin sähköisenä. Laskun vastaanottaja saa laskun joko verkkolaskunta tai pdf-tiedostona sähköpostilla. Esite aiheesta löytyy tästä. Ota yhteyttä taloustoimistoon, jos kiinnostuit aiheesta.

Tarpeelliset viitetiedot laskuissa

Ostolaskut käsitellään keskitetysti Kyrön toimipisteellä taloustoimistossa, jossa paperiset laskut skannataan tietokoneelle ja verkkolaskuina tulevat laskut noudetaan pankista sähköisesti. Tämän jälkeen laskut lähetetään sähköiselle hyväksyntäkierrokselle. Jokainen lasku kiertää kahden käsittelijän kautta, heistä ensimmäinen tarkastaa laskun ja toinen (johtava viranhaltija) hyväksyy laskun. Hyväksytty lasku palautuu takaisin taloustoimistoon, jossa se siirretään kirjanpito-ohjelmaan ja sieltä eräpäivän mukaisesti maksuun.

Edellä mainittuun kiertoon kuluu aikaa, koska käsittelijät eivät välttämättä aina ole heti käsittelemässä laskujaan. Tästä syystä on tärkeää, että laskut saapuvat suoraan Kyrön toimipisteelle ja että laskuista löytyy riittävät tiedot siitä, kuka tavaran tai palvelun on tilannut ja mihin kohteeseen/yksikköön ko. lasku liittyy. Kunnollisten viitetietojen perusteella lasku osataan heti ohjata oikeille henkilöille kiertoon, jolloin lasku varmimmin saadaan myös oikeaan aikaan maksuun.

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän laskut eivät kuulu Pöytyän kunnalle vaan menevät suoraan kuntayhtymälle Riihikoskelle.

Laskumerkinnät

Pöytyän kuntaan sovelletaan rakentamispalveluiden käännettyä verovelvollisuutta AVL 8 c §.

Arvonlisäverolain 209 b § sisältää luettelon pakollisista laskumerkinnöistä, jotka ovat:


Kevennettyä laskumerkintävaatimusta
sovelletaan loppusummaltaan enintään 250 euron suuruisten laskujen osalta, jolloin merkinnät ovat seuraavat:

Hinnat voidaan ilmoittaa arvonlisäverollisina, jos suoritettavan veron määrä on merkitty; veron perustetta ei tarvitse ilmoittaa.


Verohallituksen sivuilta www.vero.fi löytyy laskujen sisältövaatimuksista tarkempia ohjeita.